top of page

Mondj nemet a pazarlásra!

Tudtad, hogy a világon megtermelt élelmiszer 1/3-a szemétként végzi? És azt, hogy egy átlagos, 4 fős magyar család évente kb. 180 000 Ft értékben dob ki élelmiszert? Elképesztő számok nemcsak környezetvédelmi, de gazdasági vonatkozásban egyaránt. Pedig az emberek nagy része tenne a pazarlás ellen, de ehhez bizony a rohanó világunkban időt és energiát kímélő segítségre van szükség.


Szeretettel mutatjuk be a GreenFridge alkalmazást, amely garantáltan hasznos segítséged lesz a háztartásvezetésben. Amellett, hogy csökkentheted a kidobott élelmiszerek mennyiségét, használatával időt és legfőképpen pénzt takaríthatsz meg.A GreenFridge alkalmazás megszületését közel egy éves kutatás és fejlesztés előzte meg. Országos, reprezentatív felmérésünkből (forrás: nrc-greenfridge reprezentatív kutatás, 2022) kiderült, hogy a felnőtt lakosság 28%-val előfordul, hogy kidob élelmiszert, 57%-át pedig ez kimondottan zavarja. Sokan abban látják a pazarlás okát, hogy nem tudják fejben tartani mi van otthon, túlvásárolják magukat vagy nincs ötletük arra, hogy mit kezdjenek a megmaradt alapanyagokkal/készételekkel.


A GreenFridge ezekre a problémákra jelent praktikus megoldást: egyszerűen és naprakészen követhetjük az otthoni élelmiszer-készletünket és olyan receptek közül válogathatunk, amelyekhez a legtöbb alapanyag már az éléskamránkban vagy a hűtőnkben van.

Naprakész éléskamra


Az alkalmazásban egyszerűen nyilván tarthatod, hogy mid van otthon vagy mi az, ami épp elfogyott. Ezáltal könnyen ellenőrizni tudod akár az üzletekben is, hogy mit kell megvenned és mit nem.


Receptajánlások az otthoni készletedre


Ha beállítottad, hogy mi van az éléskamrádba, olyan receptajánlásokat kapsz, amikhez mindened vagy majdnem mindened meg van, így nem fordulhat elő, hogy egy-egy élelmiszert azért dobj ki a szemetesbe, mert meglapult a polc mélyén és lejárt a szavatossági ideje.


Hozd ki az akciókból a legtöbbet!


Csak azért, mert akciós valami, még nem biztos, hogy jól jársz vele, főleg, ha az egész bevásárlókocsidat tele kell pakolnod ahhoz, hogy főzhess belőle valamit. A GreenFridge appban hozzávalók szerint is kereshetsz recepteket, így azt is tudni fogod, hogyan kombinálhatod a kiválasztott terméket az otthoni készleteddel.


Legyél kreatív séf!


A recepteket úgy állítottuk össze, hogy azokat a saját ízlésed és hangulatod szerint alakíthatod. Egyszerűan csak válaszd ki azt a fűszerezést vagy feltétet, amivel épp elkészítenéd az ételt, és garantáltan mindenki el fog csodálkozni, hogy egy egyszerű fogásból is milyen különlegességet tudtál varázsolni.


Személyre szabott ajánlatok


A GreenFridge alkalmazásban azt is bejelölheted, hogy mire vagy allergiás, vagy milyen alapanyagokat nem kedvelsz. Ezekre recept ajánlásokat sem fogsz kapni.


Főzz egyszerűen és gyorsan abból, amid otthon van és mondj nemet az élelmiszer-pazarlásra! Töltsd le az ingyenes GreenFridge alkalmazást most!


390 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentarios


bottom of page