top of page

Lapos has is készülhet a konyhában;)

Fogyj és főzz! – akár ezt a címet is adhattuk volna a cikknek, hiszen olyan gyakorlatok következnek, amiket a konyhában tudunk végezni, ezzel időt és pénz spórolva, nem beszélve a főzés közbeni edzés legjobb oldaláról: formásabbak leszünk általa.
Hasznos fitnesztippek a konyhában:


Tipp #1 - Guggolás!


Az egyik legegyszerűbb és leghasznosabb gyakorlat. Egyszerre erősíti a combot és a popsit. Naponta 3x15 guggolás látványos eredményt hoz, és éppen annyi ideig tart, ameddig felforr a víz a leveshez vagy a zöldségéhez…


Tipp #2 - A kulacs a barátunk!


Minden háztartásban van legalább egy fél- vagy egy literes palack. Fogjuk meg, töltsük fel vízzel és végezzünk karonként 3x15 bicepsz gyakorlatot (fontos, hogy a kart a csípő mellől indítsuk és így hajlítsuk). Két zöldséghámozás között is csinálhatjuk, így még jobban stimuláljuk a karizmot.


Tipp #3 - Feszes vádli


Nap mint nap hosszú perceket állunk a mosogató fölött, belegondoltunk, hogy ez idő alatt elvégezhetünk 3x15 vádli gyakorlatot? Remek kiegészítése a guggolásnak és szépen feszesíti a lábat. Mezítláb vagy komfortos sportcipőben a legegészségesebb.


Tipp #4 - Pakolással a lapos hasért


A pohárpakolás viccesen hangzik, de rendkívül hatékony. Nem kell hozzá más, mint öt pohár és egy tálca. Üljünk le a földre, emeljük fel a lábunkat, úgy, hogy a térdünk derékszöget zárjon. A poharakat tegyük a kezünk mellé, majd tegyük a tálcát a sípcsontunkra, miközben összezárjuk a lábakat. A feladat: tegyük a poharakat a tálcára. Egyszerűnek tűnik, de valójában nehezebb, mint gondoljuk. Próbáljuk ki! Meglepődünk majd, hogy milyen jó kis izomlázunk lesz tőle… A poharak számát növelhetjük, ha már könnyűnek érezzük a gyakorlatot.
Simon Szimonetta fintess modell is gyakran végez otthoni edzést, sőt ma már ebből keresi a kenyérrevalót is. Mint mondja, nem az a lényeg, hogy konditeremben izzadjunk, hanem hogy örömet leljünk a mozgásban. „Harminc perc intenzív mozgás hatékonyan dolgozik a nemkívánt zsírpárnák ellen és amennyiben elég dinamikusan csináljuk, endorfint termel, ami még több mozgásra késztet.” Szimonetta javasolja még a fekvőtámasz kiinduló állásában történő pohárpakolást is, mint mondja, ez a test teljes izomzatát átmozgatja. Utóbbi remek levezetés lehet a négy feladat után.


Ne feledjük, hogy a lapos has és a feszes fenék minden szempontból a konyhában készül! Figyeljünk rá, hogy mit és mennyit eszünk, hetente négyszer végezzük el a fenti gyakorlatsort és egy hónap múlva nézzünk tükörbe, látható lesz az eredmény, csupán döntés és kitartás kérdése.


Ha szeretnéd csökkenteni az otthoni élelmiszer-pazarlást és élvezettel, egyszerűen főzni, töltsd le ingyenes alkalmazásunkat a GreenFrideg, konyhai asszisztenst!


21 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page