top of page

"A főzés egy kreatív, inspiráló és felszabadító tevékenység"

Bemutatkozik a GreenFridge stábja: Terei-Vigh Krisztina, receptek


Fogadjátok szeretettel a GreenFridge gasztronómia tanácsadójának, Terei-Vigh Krisztinának a bemutatkozását, aki az alkalmazás egyedi, moduláris recept koncepcióját szöveges formába öntötte.Terei-Vigh Kriszti vagyok az Ételérzés Online Főzőiskola megalapítója és a Nem tudod, mit főzz? című könyv szerzője. Nagy örömömre szolgált a GreenFridge megkeresése, hogy alkossak számukra alaprecepteket, amelyeket számos variációban abból lehet elkészíteni, amit otthon találunk, hisz a saját módszertanom is ezen az elven alapszik. A könyvemben, előfizetéses klubomban és az online tanfolyamokon is azt tanítom, hogyan főzzük szinte recept nélkül az alapreceptek és alap főzési technikák ismeretében. Régen ezt a tudást a nők magukba szívták a konyhában a szüleiktől, nagyszüleiktől, de mára egyre ritkábban van erre mód és lehetőség. Sokan emiatt inkább az instant ételekhez menekülnek és nem főznek természetes alapanyagokból.


Küldetésem, hogy megszabadítsam az embereket a Mit főzzek ma? rettentő frusztráló kérdésétől


Ebben nyújt segítséget az applikációban található számtalan alaprecept és az azokhoz tartozó sok-sok variáció. Bízom benne, hogy egy idő után, az alkalmazás használatával a rutinos felhasználó akár saját maga is tud majd receptek nélkül is szabadon főzni abból, amit épp talál az éléskamrájában vagy a hűtőjében.


Az ad-hoc bevásárlás helyett tervezzünk


Azt tapasztalom, hogy a heti menü megtervezése az egyik legnehezebb feladat a rohanó mindennapokban. Ennek hiánya, az ad hoc felesleges bevásárlás azonban sokszor az élelmiszerek kidobásához vezet. Abban bízom, hogy a GreenFridge applikáció funkciói és a benne található sok száz recept sokat fog abban segíteni, hogy csökkentsük a háztartásban az élelmiszer-pazarlást és ha megfontoltabban vásároljunk, ami az emelkedő élelmiszerárak miatt is hasznunkra lesz.


Receptek saját tapasztalatból


A recepteket 7 éves receptfejlesztési tapasztalatommal alakítottam ki. Évente több, mint 200 új ételt alkotok, stylingolok és fotózok le, többek között a Nők Lapja Konyhának és más magazinoknak, márkáknak. Rengeteget tanultam hazai és külföldi séfektől. Imádom a nemzetközi konyhát. Évekig tanulmányoztam a különböző országok gasztronómiáját, amit be is építettem a tanfolyamaimba és a receptjeimbe.

Azt vallom, hogy a főzés egy kreatív, inspiráló, felszabadító tevékenység is tud lenni, amennyiben képesek vagyunk nem egy „muszáj” feladatként tekinteni rá, hanem könnyedséggel állunk hozzá és meglátjuk benne az örömöt és a fejlődés lehetőségét. Ebben szeretnék segíteni.

Kellemes főzést és jó időtöltést kívánok a konyhában!

Ha szívesen kipróbálnád ezeket az egyszerűen elkészíthető és szabadon variálható recepteket, töltsd le a GreenFridge alkalmazást most!218 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page